Geen producten (0)

Safari naar Tanzania

Lake Manyara, Serengeti National Park,  Ngorongoro Krater, Lake Duluti

 

Wat hebben we er lang naar uitgekeken en dan in één keer is het zover, woensdag vertrekken we voor de files uit, richting België, om in de avond aan onze reis te beginnen naar Tanzania!

We hebben er zin in! We vliegen naar Addis Abeba, daar hebben we nog een flinke tussenstop, daarna vliegen we naar Mount Kilimanjaro in Tanzania, waar de chauffeur/gids van Matoke Tours op ons staat te wachten.

 

 

Onze chauffeur brengt ons rechtstreeks naar onze accommodatie: Planet Lodge in Arusha, ons startpunt voor onze rondreis in Tanzania. Arusha ligt aan de voet van de Mount Meru.

De lodge heeft een prachtige tuin, en daar hebben we onze eerste foto's al gemaakt. Op een gegeven moment, horen we een raar geluid, heel hard achter het appartement, wat is dat nu?  Het blijkt een eekhoorn te zijn die heel luidruchtig is, bovenin de roze Bougainville, geweldig leuk om te zien!

 

Lake Manyara

We zijn met de tussenstop erbij een behoorlijke tijd onderweg geweest, in de nacht in het vliegtuig, dus we duiken vroeg onder de wol, de volgende ochtend vertrekken we na de lunch, naar Lake Manyara, op ruim twee uur rijden van Arusha.

Lake Manyara is een zoetwatermeer, dat ligt aan de voet van de indrukwekkende Great Rift Valley. Heeft verschillende biotopen. De vegetatie in het park varieert van dichtbeboste hellingen tot open vlaktes, wat zorgt voor een gevarieerd landschap. In dit relatief kleine park zijn er goede kansen om wild te spotten, zoals olifanten, giraffen, nijlpaarden, buffels en impala's!

Bij de koffiestop onderweg spotten we al de eerste vogels die om het huis te zien zijn, de Kastanjewever, Kanaries, Prachtvinken, Glansspreeuwen en natuurlijk de Blauwkop astrild, oftewel het Blauwfazantje of Red-cheeked Cordon Bleu, een schattig blauw vogeltje, die we ook al ontmoet hebben in Gambia.

 

 

We hebben bij Matoke Tours geïnformeerd naar een gids die niet alleen bekend is met de wilde dieren, maar ook met de vogels, waarvan er ruim duizend verschillende soorten zijn!

Onze gids, Evarest Mboye, kent alle vogelsoorten die leven in Tanzania, hij weet ook veel te vertellen over de soorten die hier leven, Tanzania is echt een paradijs voor vogelaars!  Een aantal soorten zijn uniek voor Tanzania!

Vanzelfsprekend omen we bij Lake Mayara vele watervogels tegen, maar ook andere soorten, het gebied staat bekend om de foeragerende Flamingo's en Pelikanen, maar helaas staat het water veel te hoog, dus geen van beiden gezien!

De meest indrukwekkende vonden wij de Neushoornvogels, de Zuidelijke Hoornraaf of Zuidelijke Grondneushoornvogel, met een lichaamslengte van 100 cm en in vlucht een spanwijdte van bijna twee meter.

 

     

 

Op de graslanden bij het Lake, vinden we ook de grote zoogdieren, zoals Giraffen, Zebra's, Gnoes en Buffels, wat groot en wat dichtbij!

 

   

 

 

We verblijven twee nachten in Lake Manyara, beide nachten overnachten we in een Tortilis Tentenkamp, wat is dat geweldig goed geregeld, prachtige tenten, heerlijk eten en superfijn personeel, heel vriendelijk, correct en beleefd! Echt top! Bij daglicht mogen we nog een beetje in de buurt van de tenten voorzichtig wandelen, in de avond kregen we een walkietalkie en moeten we onder begeleiding naar de eetzaal lopen.
Spannend hoor! In de nacht hoor je in de verte de geluiden van de wildernis, brullende leeuwen en loeiende buffels, de volgende dag ligt de buffelpoep voor de deur, dus ze waren echt heel dichtbij, zo'n grote jongen wil je echt niet tegenkomen in het donker!

Vele vogel soorten gezien, waaronder de Bonte IJsvogel, de Kleine Bijeneter, Klauwieren, Hamerkoppen, verschillende soorten Wevertjes, Bateleurs, Reigers en Steltlopers

 

 

In de ochtend gaan we op wandelsafari, dat brengt natuurlijk wel enig risico met zich mee, we worden dan ook begeleid door een parkranger, met geweer, het zal je maar gebeuren dat er een leeuw tevoorschijn komt wanneer je daar loopt te wandelen, wat doet u dan wanneer dit gebeurd? Dan schiet ik een keer in de lucht en dan vertrekken ze wel! Wij schieten in de lach in plaats van in de lucht en denken, het zal wel loslopen! Gelukkig zijn we niet zo bang aangelegd!

We zien diverse vogelsoorten bij de oever, in de verte liggen Nijlpaarden te chillen in het water, en warempel steekt er nog een grote buffel over, maar die was zo verdwenen nadat hij ons zag! Het was een leuke wandeling, maar wel behoorlijk heet, achteraf vertelde de ranger dat hij nooit zover wandelt, maar omdat wij zo geïnteresseerd  waren, had hij er maar een stukje aangeplakt! De grappenmaker!

 

 

Tijdens de wandeling komen we ook deze ongelooflijk grote baobabboom tegen, samen even op de foto, aan de achterkant van de boom was een holte, toen Kees daar in keek, kwamen er honderden vlinders uit vliegen. Vervelend dat we ze hebben verstoord!

Einde van de dag weer terug naar het Tortilis Camp, vroeg slapen, de volgende dag gaat de reis naar de Serengeti beginnen, naar het Pamoja Camp, we vertrekken op tijd!

Onderweg stoppen we nog even bij een uitkijkpunt bij de Ngorongoro Krater waar we  een mooie foto kunnen maken, klein beetje een heiige atmosfeer in de verte, maar wat en uitzicht!

 

 

Serengeti National Park

 

 

Maar eenmaal onderweg ,regen, regen, regen, de wegen veranderden in rivieren en het voelde niet echt prettig, het onweert en licht verschrikkelijk! We hebben er de hele dag over gedaan om bij het kamp te komen, wat een avontuur, onderweg nog een jeep met Chinezen op z'n kop, auto's die verzakken waren geraakt. Welkom in de Serengeti!

Tegen de avond komen we aan bij het Pamoja Camp, in de Seronera Vallei, waar ze ons met laarzen en paraplu's op staan te wachten!

Maar het is Afrika, en geen Nederland, dus de volgende ochtend was het weer stralend weer! We kunnen weer op pad!

Het Serengeti Nationaal Park is één van de bekendste wildparken ter wereld, je komt hier de meest uitgebreide populatie wilde dieren tegen op aarde!

Serengeti betekent "eindeloze vlakte" in de taal van de Masai, en dat klopt helemaal, twee miljoen gnoes, zebra's en gazellen trekken rond tussen de Serengeti  en de Masai Mara in Kenia, op zoek naar voedsel en water.

Indrukwekkend grote kuddes, maar ook andere wilde dieren hebben we gespot, veel verschillende soorten hoefdieren kruisen ons pad!

 

Duizenden Gnoe's verzamelen zich om de grote oversteek te wagen!

Het is echt geweldig, om zulke grote groepen te zien rondtrekken, Gnoes, Zebra's en Buffels. Onderweg zien we ook de aaseters, die zich tegoed doen aan de uitvallers, sommige dieren redden het niet, en zijn dan weer eten voor andere dieren, de jakhalzen, de hyena's en de gieren doen zich regelmatig tegoed aan de dode beesten, deze aaseters helpen om het ecosysteem in de Serengeti in orde te houden!

 

Jonge Hyena

Vele soorten Roofvogels te zien in de Serengeti, ze zitten vaak op de uitkijk in een hoge, soms dode boom waar ze alles prima kunnen overzien.

Bateleurs, Tawny Eagle, African Fish-Eagle, Black Kite, Long Crested Eagle, Black-shouldered Kite, Augur Buzzard en verschillende Gieren, Uilen hebben we helaas niet gezien!

 

Savannearend (Tawny Eagle)

 

Eén van mij favoriete dieren is toch wel de Zebra, met al zijn mooie strepen.

Elke zebra heeft een uniek strepenpatroon. Er is bovendien een sterk verschil van het uiterlijk van de strepen bij de verschillende soorten. Overigens lopen de strepen bij alle soorten verticaal, behalve rond de poten, waar ze horizontaal lopen. Zebra's kunnen erg goed zien, dit is extra handig om hun predatoren op te merken!
Ze kunnen hun oorschelpen alle kanten opdraaien, en kunnen dus ook heel goed horen!

 

Steppezebra of Gewone Zebra

Elandantilope

 

Dag 6 alweer, gaan we op zoek de migrerende dieren in de buurt van de Noord Serengeti, richting de Mara rivier, onderweg komen we allerlei grote kuddes tegen, die de oversteek al hebben gewaagd, wij rijden verder naar de Mara rivier, op de grens van Kenia en Tanzania.

 

Wachten, wachten, wachten ....

 

Ongelooflijk, duizenden dieren, voornamelijk Gnoes, staan te wachten aan de overkant van de rivier, lopen heen en weer, komen aan de waterkant kijken, en lopen weer terug, gaan we wel of niet ...

Ondertussen liggen de krokodillen op de loer in het water, nijlpaarden liggen in het midden, en de Gnoes twijfelen nog steeds, wel of niet de sprong wagen? En dan, na ruim twee uur, springt de eerste in het water, en volgen de anderen, sommigen drijven af, omdat ze toch niet langs de nijlpaarden durven of langs de krokodillen, ondertussen staan er heel wat jeeps langs de kant met toeristen die natuurlijk allemaal graag willen zien hoe dit afloopt?

 

 

Het is spannend, één van de wildebeesten zit vast tussen te stenen en heeft het moeilijk, na een half uur lukt het toch om los te komen, gejuich klinkt op uit alle jeeps, ja, hij gaat het redden, deze gnoe wordt geen voer voor de krokodillen.
Ik had trouwens het idee, dat de krokodillen helemaal niet hongerig waren want ze lagen lekker te snurken op het water of op de stenen, misschien toch nog een volle buik?

 

 

Krokodillen liggen te chillen!

 

 

Op de rug van een nijlpaard zijn vaak deze kleine vogels te vinden: Ossenpikkers. De vogels liften mee en genieten ondertussen van een lekker maaltje. Ze snoepen namelijk graag van parasieten die op de huid van het nijlpaard zitten.

 

 

De Gnoes hebben het zwaar om de rivier de Mara over te steken!

 

 

Na de oversteek bij de Mara rivier, vervolgen we onze weg in de omgeving, we passeren de prachtige Zadelbekooievaar,  een kleurrijke grote Ooievaar.
Volwassen mannetjes meten in totaal ruim 1,40 meter, terwijl vrouwtjes vaak minstens 10 centimeter kleiner blijven. De spanwijdte is 270 cm.
Vrouwtjes hebben gele ogen en mannetjes zwarte ogen, dus dit is een mannelijk exemplaar!

 

Zebramangoeste

 

Senegaalse Grielen, die aangevallen werden door een paar ganzen, even laten zien wie de baas is!

De Afrikaanse Zeearend lijkt heel erg op de Amerikaanse Zeearend, ze leven in paren langs de waterkant, in het binnenland of langs de kust, meestal zitten ze op een uitgestoken tak boven het water!

De vogel met chocoladebruine romp heeft een witte staart, een witte kop en hals, een gele snavel met een zwarte punt en zwarte vleugels. De lichaamslengte van deze wat kleinere zeearend bedraagt 63 tot 73 cm en het gewicht 2 tot 3,5 kg. De spanwijdte is ca. 165 cm.

 

 

Knobbelzwijn (wrattenzwijn) in de Serengeti.

 

Afrikaanse Buffels of Kafferbuffels, zeer gevaarlijk en erg onvoorspelbaar! Meestal loopt hij weg, maar het kan ook gebeuren dat hij aanvalt en dan kan dat de dood tot gevolg hebben!

Zowel mannetjes als vrouwtjes hebben zware, zijwaarts krullende hoorns De hoorns zijn goede wapens tegen predatoren. De grootte en vorm van de hoorns verschillen per regio, ondersoort, geslacht en leeftijd. Oude stieren hebben de grootste hoorns.
Wij hebben behoorlijk wat kuddes zien grazen  op de vlakte! 

De Cheeta (jachtluipaard) hebben we gezien, maar heel ver weg, is meer een bewijsplaatje geworden, maar toch leuk dat we hem in de verte kunnen spotten!

 

 

In de loop van de middag trekken we verder naar Centraal Serengeti en daar komen we de Leeuw en het Luipaard nog tegen, beiden in een boom, gaaf om te zien!

Uiteraard zien we nog veel meer wild, onderaan de pagina staan nog diverse plaatjes, die ook leuk zijn om even te bekijken!

 

 

 

Nijlpaard met een slecht gebitje

 

Ngorongoro Krater

Later in de middag komen we nog een familie Leeuw tegen, die lag te slapen langs de weg en een Hyena, heel veel hoefdieren, verschillende soorten! In de loop van de middag arriveren we in het laatste Tortillis Camp.
Na het ontbijt de volgende ochtend gaan we op weg naar de Ngorongoro Krater

 

 

We dalen de bijzonder steile weg af naar beneden, zien nog een paar Augur buzzards zitten langs de afdaling en komen op een gegeven moment op de bodem van de krater terecht, wat vooral opvalt is dat het weer een heel andere biotoop is,.
De Ngorongoro-krater is de grootste intacte ingestorte vulkaankegel ter wereld, en bevindt zich in de buurt van Arusha

Bijna alle wilde dieren komen hier voor, echter de Giraffe, kan met zijn lange benen de sterke afdaling niet maken en zul je er dus niet vinden.

De dieren in de krater doen niet mee aan de migratie, dit is een van de dichtstbevolkte wildgebieden ter wereld! 

Op de rand van de krater bevinden zich kampeerplaatsen en lodges. In het midden van de krater ligt een zoutmeer.
Dagelijks dalen de  Masai met hun kuddes koeien af in de krater om ze te laten drinken. Zij zijn als enigen bevoegd zich buiten voertuigen in de krater te bevinden.
Sinds 1979 staat de krater op de Unesco-lijst als werelderfgoed.

Zodra we op de bodem van de krater zijn, zien we als eersten de Flamingo's en Kraanvogels, op grote afstand, later zullen we ze nog dichterbij spotten en kunnen fotograferen!

De Secretarisvogel (Secretarybird) stond op mijn wensenlijstje samen met de Kori-Trap (Kori bustard)

De Kori Bustard is de grootste vliegende vogel, met een gewicht van 11 tot 19 kilogram is het de zwaarste vogel die kan vliegen. De koritrap kan 120 centimeter lang worden. Beide geslachten hebben een gelijk verenkleed.Ze bevinden zich meestal in de buurt van hoefdieren om de insecten te kunnen vangen.

 

Kori-Trap

Secretary-Bird

De Secretarisvogel werd waarschijnlijk vernoemd naar zijn sierveren op de kop. Veren werden vroeger door de klerken als schrijfpen gebruikt.
Onze gids had een ander verhaal, heb je die lange benen gezien, en die zwarte panty, net een secretaresse!
De Secretarisvogel is gek op slangen, die hij in 1 keer doorslikt, kleine zoogdieren, andere vogels en reptielen vormen een belangrijke voedselbron van deze grote vogel. Een prachtige vogel om te zien!

We vervolgen onze weg naar de Roze Pelikanen, die zitten in een mooi groepje op het zoutmeer.

 

 

Onderstaand vogeltje, de Geelkeellangklauw, familie van de kwikstaart, komen we tegen, en van de achterkant een simpel vogeltje, met een mooie schutkleur aan de achterkant, toen draaide ze zich naar ons toe, en dacht ik wauw, wat een knalkleur, de vogeltjes in Afrika zijn vaak zo kleurrijk, geweldig mooi!

 

 

Heel veel verschillende soorten Antilopen en Hertachtigen, dit is de Thomson Gazelle,een middelgrote Antilope. Hij wordt 90 tot 120 centimeter lang en weegt 15 tot 30 kilogram. Het mannetje is groter dan het vrouwtje, en heeft kleine, slanke, licht gekromde hoorns. De hoorns bij de vrouwtjes zijn korter. Ze worden 10 tot 15 jaar oud in het wild.

 

 

 

De Zadeljakhals, boven het mannetje, onder het vrouwtje, er zijn drie soorten jakhalzen op de Afrikaanse Savanne, het zijn aaseters, maar soms jagen ze ook op kleine zoogdieren, vogels en reptielen. Wij hebben twee soorten gezien, de Goudjakhals en deze Zadeljakhalzen.

Het lijken net kleine herdershondjes, met een vosachtige kop, leuke beestjes om te zien! 

 

 

 

Grote groepen Kleine Flamingo's foerageren hier en daar in het zoutmeer, indrukwekkend met de Zebra's en de Gnoes op de voorgrond en de rand van de krater op de achtergrond!

Het verenkleed is wit met een roze zweem en is bij beide geslachten gelijk. De vleugelpunten zijn zwart. De lichaamslengte bedraagt 100 cm en het gewicht tot 2 kg.

Het voedsel bestaat hoofdzakelijk uit microscopisch kleine blauwwieren, kiezelalgen en het  pekelkreeftje die talrijk voorkomen in sodameren in Oost-Afrika. Ze foerageren vooral ’s nachts in rustige, ondiepe wateren.

 

 

De Grijze Kroonkraanvogel , een schitterende vogel met prachtige gouden kruinveren op zijn kop. De lichaamslengte bedraagt 100 tot 110 cm en het gewicht 3 tot 4 kg. De roep bestaat uit twee lettergrepen en klinkt als ma-ham. De grootte van de populatie wordt geschat op 20-50 duizend vogels, status is bedreigd!

 

 

 

Tussen de middag gaan we picknicken op een picknickplaats, waar je lekker buiten kunt zijn, en even de auto uit mag, wanneer je midden in de wildernis bent, mag je uiteraard niet de auto uit, want dan kunnen er gekke dingen gebeuren, en we willen wel graag weer heel thuis komen!. Meestal zitten daar ook nog wel wat leuke vogeltjes, die even op de foto willen.

De Zwarte Wouwen vliegen boven ons hoofd een rondje, en waar ik niet op had gerekend, die had zin in mijn lunch, en nam een duik naar beneden, m'n hand onder het bloed, want hij pakte niet alleen m'n stukje kip maar krabde ook mijn vingers open, ik hou van vogels, maar zo dichtbij is ook weer niet nodig!

Na de lunch gaan we proberen de Rhino, de Neushoorn, te vinden, dat lukt, maar erg ver weg, we hebben hem even in de verrekijker kunnen zien, maar niet gefotografeerd, 

Toch deze dagen maar mooi de Big Five kunnen spotten,  Luipaard, Leeuw, Olifant, Neushoorn en de Buffel, vroeger werden ze de Big Five genoemd omdat de jagers het geweldig vonden om een dier uit deze vijf te schieten, tegenwoordig is dat gelukkig niet meer, en wordt er alleen nog geschoten met de camera!

Onderstaand een mooi uitzichtpunt, beetje mistig op de achtergrond, toen we de krater weer uit reden terug naar Arusha, naar de African Vieuw Lodge waar we de nacht doorbrengen.

 

 

De lodge heeft een prachtige tuin met zwembad en veel vogels en kameleons! We hadden een megagrote kamer, vergeleken met de tentenkampen, wat een luxe!

Op de foto de Korthoorn Kameleon, de tuinman wees hem aan, anders hadden we hem niet kunnen vinden, wat een schutkleur!

 

 

Tot mijn grote blijdschap zit er in de tuin ook nog een paartje African Paradise Flycatchers, deze vliegenvangers, ze zijn allebei roestig roodbruin van kleur met een blauwe snavel, eyering, poten en een blauw/zwart gekuifde kop.

Ze zijn ongeveer 18 cm groot en het mannetje heeft een lange zwiepstaart die ook nog eens 18 cm lang is, ze zijn nogal luidruchtig daardoor vallen ze op!

 


 

 

Diverse Sunbirds zien we vliegen bij de lodge, ze doen mij altijd een beetje denken aan Kolibries!  Deze prachtige Honingzuigers, zoals ze in het Nederlands heten, komen veel voor in de tuinen van Tanzania.
Onderstaand is de Splendid Sunbird, het vrouwtje!

 

 

Ornaat Honingzuiger

 

Na een heerlijk nachtje in deze prachtige lodge breekt de laatste dag aan, we gaan kanoën op Lake Duluti en 's middags vliegen we naar Zanzibar, waar we de laatste dagen van onze vakantie doorbrengen en uit kunnen rusten!

Lake Duluti is een vulkanisch kratermeer in de regio Arusha in Tanzania, ongeveer 700 meter diep, ligt in de schaduw van de Mount Meru, dit meer is een mooie plek om vogels en reptielen te spotten, Het meer is rijk aan vis, voornamelijk tilapia, dus dat wil wel!
De meest voorkomende vogels die je er kunt spotten zijn:  reigers, visarenden, aalscholvers, visarenden, zilverreigers en ijsvogels. Een kanosafari op Lake Duluti is een geweldige manier om de moerasgebieden van het meer te verkennen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We spotten deze morgen drie verschillende soorten IJsvogels, Afrikaanse reuzenijsvogel (Giant Kingfisher), mannetje en vrouwtje, de Bonte IJsvogel (Pied Kingfisher, met het visje, en de Malachietijsvogel  (Malachite Kingfisher) met z,n prachtige kleuren!

Varanen liggen op dode bomen te zonnen, en zijn warempel nog kindjes aan het maken ook, wat een grote beesten, kunnen wel twee meter lang worden, dat redden deze jongens wel!

 

 

 

Veel Aalscholvers, Reigersoorten, maar ook de Hadada Ibis en de Hamerkop en een Visarend paartje!

De Hadada-ibis is 76 cm lang. Het is een donker gekleurde, plomp soort ibis, in vergelijking met de Zwarte Ibis. De kop, hals, borst en buik zijn grijsbruin. Van boven is de vogel donkerder bruin. Van dichtbij is te zien dat de vleugels bronskleurig zijn met een metaalglans. Opvallend is een witte baardstreep op de kop die loopt van de snavel tot onder het oog.
Het is een luidruchtige vogel, vooral gedurende de avond- en morgenschemering. Het geluid is een hard en rauw klinkend ha-ha, ha-dà-ha. De naam van deze ibis is daaraan ontleend.

 

 

Onze reis zit erop, wat hebben we genoten, het was een groot avontuur, wat hebben we veel gezien en gefotografeerd,  elke dag een African Massage, want de wegen zijn wel even anders dan thuis in Nederland, best vermoeiend, maar zoveel verschillende dieren gezien, dit gaan we nooit meer vergeten

Met dank aan Matoke Tours (Easy Travel) en onze geweldige gids Everast Mboyd!

Our trip is over, we enjoyed it so much, it was a great adventure, we saw and photographed a lot, an African massage every day, because the roads are a bit different than at home in the Netherlands, quite tiring, but we saw so many different animals .We will never forget this!

Thanks to Matoke Tours (Easy Travel) and our wonderful guide Everast Mboyd!

 

 

Drinkplaats van de koeien van de Masai

Kolonistenagame

Masai met de kinderen

Groene Baviaan

Thomsons Gazelle

Impala

Gnoes

Giraffe

Cross the river Mara

Springbok - Thomson 's Gazelle

Giraffe

Vuurtje maken!

Masai Jongedame

Kolonistenagame (vr)

Bosbok

Impala

Coyote

Zebra's

Dwergmangoest

Gnoe

Leeuw

Lachende Zebra

Rechts de chief Masai

Masai bij zijn woonhut

Kolonistenagame (m)

Afrikaanse Olifant

Kirks Dikdik

Groene Baviaan

Lierantilope (Hartenbeest)

Neushoorn, Gnoes op de achtergrond

Gnoes

Jumping Gnoe

Afrikaanse Olifant

Nieuw leven op de Savanne!

In deze tijd zijn er veel wilde dieren met jongen, zo ook de Olifant, we hebben zelf een Olifantje geboren horen worden, de familie maakte vreslijk veel lawaai en stond heel erg te trompetteren, eerst dachten we, zijn ze nu aan het vechten, er kwam op een gegeven moment ook een Olifantenmama met veel bloed aan haar benen uit de sruiken, en even later een jong waar we de navelstreng nog konden zien, dus dat was duidelijk!  De groep is heel sociaal, en beschermt de kleintjes!

Na een draagtijd van 22 maanden wordt een jonge olifant geboren. Een jonge olifant wordt een kalf genoemd. Het kalf weegt bij de geboorte ongeveer tussen de 80 tot 115 kilo! Het kalf is helemaal zelfstandig als het acht jaar oud is.

 

Net geboren!

Malachietijsvogel -  Malachiet IJsvogel

Kleine Bijeneters - Little Bee-eater

Kanarie Vliegenvanger -Canary Flycatcher

Kastanjewever -  
Chestnut Weaver

van der Deckens Tok (m.) - Neushoornvogel

Mozambiquesijs - Mozambique siskin

Bruine Muisvogel (Spagaatvogel) - Brown Mousebird 

Roodborsttapuit -
Stonechat

Rüppells Gier -
Rüppell's vulture

Holenkiekendief - African Harrier-Hawk

Smidsplevier -
Smith's Plover

D'Arnauds baardvogel - Usambiro Barbet

Afrikaanse Nimmerzat - Yellow -billed Stork

Grijshalsfrankolijn - Grey-Necked Francolin

Masker Zandhoen -  Black-faced Sandgrouse

Flamingp,
Kluut op achtergrond

Geelkeellangklauw - Pangini Longclaw

Bruine Amarant  -
Brown Firefinch

Glansekstertje -  Brown-Backed mannikan

Grijskopijsvogel  - Grey-headed kingfisher

Agapornis - Fischer's Lovebird

Roodborsthoningzuiger - Red-breasted sunbird

Kleine Bijeneter  -
Little Bee-eater

van der Decken's Tok
(Hornbill) vr.

Noordelijk Gekraagde Klauwier - Nothern Fiscal

Driebandplevier - Three-banded plover

Wenkbrauwspoorkoekoek (m) - Eyebrow-tailed Cuckoo 

Savanne Arend -
Savannah Eagle

Augurbuizerd -
Augur Buzzard

Afrikaanse Flamingo - African Flamingo

Roodkruinscharrelaar - Rufous-Crowned Roller

Grijsrugklapekster - Gey-backed Fiscal

Senegaltrap -
Senegal Bustard

Bateleur Eagle -
Bateleur

Vorkstaart Scharrelaar - Lilac-breasted Roller

Witbrauwlawaaimaker - White-browed Robin-Chat

Afrikaanse Flamingo - African Flamingo

Grauwe BuulBuul -
Common Bulbul

Grijskopijsvogel - Grey-headed kingfisher

Huis-tuin en keukenvogeltjes

Afrikaanse Lijster -  
African Trush

Zwavelkanarie - 
Brimstone Canary

Kastanje Wever -
Chestnut Weaver

Noordelijk Gekraagde Klauwier - Nothern Fiscal

Hamerkop -
Hammerhead

Wenkbrauwspoorkoekoek (vr) - Eyebrow-tailed Cuckoo 

Grijze Wouw -
Gray Kite

Zwarte Wouw -
Black Kite

Witkopbuffelwever - White-headed buffalo Weaver

Witkruinklauwier - Southern White-crowned Shrike

Roodkruinscharrelaar - Rufous-Crowned Roller

Afrikaanse Flamingo - African Flamingo

Bateleur Eagle -
Bateleur

Herdersplevier -
Shepherd Plover

Struisvogel -
Common Ostrich

Trompetneusvogel - Black and White Hornbill

Gewoonn Ekstertje - Coomon Magpie

Afrikaanse reuzenijsvogel - African giant kingfisher

Grauwe Buulbuul - Common Bulbul

Driekleurige Glansspreeuw - Tricolor Glossy Starling

Grijskopzilverbekje - Grey-h. Silverbill

Vuurkopbaardvogel - Fire-headed Barbet

Vlammenwever (vr) - Black-winged Bishop

Gekroonde Kievit - Crowned Lapwing

Afrikaanse Maraboe -African Marabou

Donkere Zanghavik - Dark Shanting Goshawk

Savanne Arend -
Savannah Eagle

Ratelgraszanger -
Aspen Warbler

Marmer Wever - Grey-capped Social Weaver

Afrikaanse Gaper -
African Openbill

Oorgier -
Lappet Face Vulture

Roze Pelikaan -
Pink Pelican

Bruinkapvink Leeuwerik - Fischer's Sparrow-Lark

Roodstaartwever - Rufous -tailed Weaver

Geelrugwever -
Spekes Wever

Helmparelhoen - Helmeted Guineafowl

We use cookies to improve our website, to analyze traffic on the website, to make the website function properly and for the connection with social media. By clicking Yes, you consent to the placing of all cookies as described in our privacy and cookie statement.